Επίσκεψη στην Αλκυόνη!

Στις 28 και 30 Μαρτίου 2016 τα τμήματα Γ1 και Γ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο ΑΜΕΑ Αλκυόνη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Τα παιδιά από μέρες προετοιμάζονταν με ενθουσιασμό. Το ένα τμήμα ετοίμασε ως δώρο ένα ψηφιδωτό με μια αλκυόνη, το σήμα κατατεθέν του Κέντρου, για να τοποθετηθεί στο καθιστικό ως μόνιμο ενθύμιο της επίσκεψής μας και της αγάπης μας. Το άλλο τμήμα, πάλι, προτίμησε «το τερπνόν»: Έφτιαξε σπιτικά γλυκά και φαγητά, για να δώσει χαρά σε όλα τα παιδιά-ενήλικες που είναι μέλη της Αλκυόνης.
Τα παιδιά μας γνωρίστηκαν με τα παιδιά της Αλκυόνης και συμμετείχαν μαζί τους σε δύο εργαστήρια: εργαστήρι κεραμικής και κατασκευής κοσμήματος. Και, τι περίεργο… Μπήκαμε στην Αλκυόνη με αμηχανία και φύγαμε από κει ενθουσιασμένοι, χαμογελαστοί και γεμάτοι! Αυτό ομολογούσαν όλα τα παιδιά φεύγοντας. Και, για να έχουμε όλοι -εκείνοι κι εμείς- μια χειροπιαστή ανάμνηση των ωραίων στιγμών που ζήσαμε μαζί, φτιάξαμε και τους χαρίσαμε και ένα βιντεάκι!
Ευχαριστούμε την Αλκυόνη για τις ευκαιρίες που μας χαρίζει. Εκεί μέσα νιώθεις λίγο πιο πολύ… άνθρωπος!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Αναστασία Νταλταγιάννη

Σταματία Μαριεττή


Δεν υπάρχουν σχόλια: